Annemiek Dijksen; eigenaar Accent op Talent; praktijk voor kindercoaching, opvoedcoaching en ondersteunuing

Wie ben ik?

Ik ben Annemiek Dijksen; trotse moeder, liefhebbende partner, maar ook een gepassioneerd jeugdhulpverlener. Ik ben geboren en getogen in Goor en had al snel het idee om met ‘moeilijke kinderen’ te willen werken; oftewel 'kinderen met moeilijk gedrag!' Mijn passie voor deze doelgroep kwam niet helemaal uit de lucht vallen; ik was namelijk zelf ook een ‘pittig kind’ te noemen in mijn kinder- en tienerjaren. Mijn eigenwijze karakter, mijn ‘haar op de tanden’ en sterke wil, hebben in mijn kinderjaren vaak niet in mijn voordeel gewerkt. Daarmee heb ik het mezelf, maar ook mijn omgeving niet altijd gemakkelijk gemaakt...


Mijn passie

Kinderen met moeilijk (te lezen) gedrag die daardoor vaak mensen in hun omgeving afstoten in plaats van hulp te vragen op een wenselijke manier.


Ervaring

Ik ben 12 jaar werkzaam geweest in het speciaal onderwijs. Een hele uitdagende, leerzame baan. Kinderen met o.a. autisme, AD(H)D, PDD-nos, hechtingsproblemen én gedragsproblemen waren de doelgroep op onze school. Het werken met deze ‘boefjes’ sprak me ontzettend aan en ik genoot ervan om in de klas de structuur, duidelijkheid en voorspelbaarheid te bieden, waarvan ik wist dat deze kinderen in het bijzonder, dat zo ontzettend nodig hebben. Ook het luisterend oor bieden, begrip tonen en áchter het gedrag kijken, maakten het werk erg leuk en interessant. Na 12 jaar speciaal onderwijs, een bak vol ervaring en een stil verlangen om nog meer voor de boefjes te kunnen betekenen, heb ik mijn stoute schoenen aangetrokken en mijn vaste baan in het speciaal onderwijs opgezegd om zelf weer flink in de schoolbanken te stappen om vervolgens in 2018 mijn eigen praktijk op te starten. Inmiddels kan ik met trots zeggen dat dat goed gelukt is! Ik ben inmiddels gemiddeld ruim 3,5 dag in de week werkzaam in de jeugdhulpverlening vanuit mijn eigen praktijk in samenwerking met een fijne onderaannemer. 


Voor mij enorm hoopgevend is het feit, dat juist de karaktertrekken die mij vroeger vaak in de problemen hebben gebracht, juist nú de basis ingrediënten zijn geworden van mijn praktijk: 

Accent Op Talent!

 ~kids who need the most love, will ask for it in the most unloving ways~


Diploma's, Certificering & registraties


 • Vakbekwame hbo jeugd- en gezinsprofessional 
 • SPW4
 • Sociale Psychologie
 • Gecertificeerd Kinder- en opvoedcoach 
 • Gecertificeerd Alles Kidzzz trainer
 • Gecertificeerd Ik leer leren trainer
 • Psychosociale basiskennis CPION
 • Basisopleiding systemische opvoedopstellingen
 • Verbindend gezag & Geweldloos verzet
 • Aangesloten bij beroepsvereniging BPSW 
 • Lid Autisme Kennisnetwerk Overijssel


SKJ kwaliteitsregister jeugd: 


A. Dijksen (140003357)
Jeugd- en gezinsprofessional HSS SW
Geslacht: Vrouw
Geldig tot: 04-08-2028

AGB codes:

Accent op Talent  

Psychologische zorgverlener 

94064386 

A. Dijksen
Jeugd- en gezinsprofessional 
94105031